nov 23, 2013

Posted by in , | 1 Comment

Kő-papír-olló-gyík-Spock. Kocka! – Star Trek hírek, 2013. 47. hét

scissor-lizard-spock-puzzle-cube_360

Kő-papír-olló-gyík-Spock kockán, a TNG és az Enterprise BD-n, Worf a Star Trek Onlineban, és Spock Budapesten.

A spéci Rubik-kocka nem rajongói kreálmány, a startrek.com webboltjában rendelhető, akár a klingon karácsonyfák alá is. Komolyabb Star Trek hírek a lapozás után. :-)

A Hollywood Reporter híre megerősíti azt, amiről már múlt alkalommal is beszéltünk: a következő Star Trek-filmnek valószínűleg kisebb lesz a költségvetése. Egyelőre csak annyit tudni, hogy valószínűleg nem LA-ben fogják forgatni majd, csak a helyszínváltással ugyanis 20 millió dollárt lehet spórolni.

***

Novemberben jelenik meg a Star Trek: The Next Generation 5. évada felújított változatban, blu-rayen. Ahogy az előző szezonoknál, most is kijön egy kétrészes epizód tévéfilmként (exkluzív extrákkal). Ebben az évadban ez a “Unification” lesz (Spock vendégszereplésével):

Két kép nyálcsorgatónak (kattintásra megnőnek): az Enterprise új digitális modellje:

unification-bluray-hull-scraper

És kivették a hangtechnikus tükörképét:

unific2

A felújítás során az ilyesféle kisebb hibákat kijavítják, viszont az LCARS-monitorokon, ajtókon levő feliratokat (amiket annak idején az SD-sugárzáskor úgysem lehetett volna elolvasni, ezért tele vannak apró viccekkel) változatlanul hagyták. Úgyhogy ha valakinek van kedve kockázgatni, találhat néhány meglepetést.

***

Januárban jelenik meg az Enterprise 3. évada Blu-rayen:

Az extrák továbbra is jobban érdekelnének, mint az epizódok. :-)

Ezzel kapcsolatos érdekesség még, hogy rajongói nyomásra a borítót az előzetesen kiadotthoz képest megváltoztatták.

Ez volt az előzetes:

ENTS3BR

Hogy mi vele a probléma? Játsszunk! A cikk végéig lehet gondolkodni, ott elárulom. :-)

***

Új sorozat ügyben továbbra is semmi hír. Bob Orcinak október elején állítólag volt egy meetingje a CBS-nél egy új Star Trek-sorozattal kapcsolatban, erről többet nem tudni.

Az Entertainment Weekly egy, az Almost Human c. sorozattal kapcsolatban készített interjúban rákérdezett a Star Trekre is, amire JJ Abrams annyit válaszolt, hogy tudomása szerint a CBS nem tervez sorozatot. A cég képviselője a EW kérdésére ezt megerősítette a következő nyilatkozattal: “Szeretjük a Star Trek franchise-t, a rajongói bázisát, és a sok lehetőségét a jövőjével kapcsolatban, amivel majd foglalkozunk, ha itt lesz az ideje.”

A CinemaBlend szerint a CBS jelenlegi repertoárjában a bűnügyi drámák dominálnak, amik mind elég sikeresek, így nincsenek rászorulva arra, hogy zsánerműfajokban próbálkozzanak.

***

A Star Trek Online-ban elindult a “8. szezon”, mindenféle érdekességgel: lesznek Dyson-gömbök (lásd: TNG: “Relics“); lesz új ellenfél, a dinoszauruszokhoz hasonlító vothok (VOY: “Distant Origin“); és egy neves szereplőt is köszönthetünk. Felbukkan ugyanis Worf, akinek hangját Michael Dorn biztosítja majd.

worf sto

 

***

Korábban már volt szó a Pinball Arcade vállalkozásról, akik valódi flippergépeknek készítik el digitális formában játszható változatát.

Egyik kedvencük egy flipper-rajongó körökben is állítólag kedvelt gép, ami a Star Trek The Next Generation-ön alapszik, az eredeti szereplők hangjaival, és autentikus hangeffektekkel.

tng-flipper

Egy ilyen flippergép annak idején a Petőfi Csarnok büféjében is állt (a Csarnokban a Magyar Star Trek Klub akkoriban rendszeresen szervezett találkozókat), de most akár otthon is játszhatunk vele, szinte minden platformon (iOS, Android, különféle játékkonzolok), sőt, most már Steamen is.

A Steamen az alapjáték ingyenes, a Star Trekes tábláért fizetni kell (ha csak a Trek-tábla kell, az 5 euró, de 28 euróért egy egész packot vehetsz, ami 21-féle híres flippergépet tartalmaz).

***

Egy, ezeken a hasábokon méltatlanul elhanyagolt rajongói projektre szeretném felhívni a figyelmet. A Star Trek Continues csapata rajongói filmsorozatként szeretné befejezni Kirk kapitány ötéves küldetését. Az első részt már el is készítették,  fantasztikus produkciós értékekkel, és autentikus látványvilággal.

kirk

Vic Mignogna (Kirk)

A rész címe: “Pilgrim of Eternity”, és az eredeti sorozat “Who Mourns for Adonais?” című részének “folytatása”, és érdekessége, hogy az eredeti részben Apollót játszó színész, Michael Forest is játszik benne, ugyanazt a karaktert, természetesen. :-)

A készítő csapat most a következő három részre gyűjt pénzt, a Kickstarteren már indítottak is kampányt (stílusosan “Kirkstarter” néven). Érdemes megnézni a weboldalukat is.

***

És ha már rajongói filmekről beszélünk: a Star Trek Renegades team is egy online sorozaton töri a fejét. Első epizódjuk forgatását nemrég fejezték be, most az utómunkálatokra gyűjtenek. Kiadtak egy trailert is:

A bemutató 2014 közepére várható.  Ez a csapat sem kezdő, régebbi Trek-rajongók emlékezhetnek korábbi projektjükre, a Star Trek: Of Gods And Men-re.

***

A Fiction Kult art rovata cikket írt Juan Ortiz érdekes Star Trek-plakátjairól.

Ortiz-Tribbles

***

“Kapitánylány” nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy végignézi az eredeti Star Trek-sorozatot, és rendszeresen posztol róla a “Hogy volt”-blogon. Az első három rész már fent is van. Biztassátok egy kis kommenteléssel. :-)

***

Spock a Keleti pályaudvaron randalírozik az Xbox One tévéreklámjában (és más helyszín is ismerős lehet):

http://www.youtube.com/watch?v=_1mfIg1I3zE

Sajnos a “hogy készült”-videóban kiderül, hogy Zachary Quinto csak egy nagy kék vásznat látott Budapestből.

***

Meglepő helyen talált Star Trek-cikk: a 3D sakkról a Magyar Sakkvilág Portálon.

star trek chess

***

Botrány a botrányban: az NSA vezetője Star Trek-módra rendezte be az irányítótermet.

***

Gillian Anderson posztolta ezt a fotót twitteren (hogy Simon Pegget piszkálja vele):

Gillian Anderson twitpic

***

A Rolling Stone magazin szerint vissza kéne hozni a The Next Generation-t a tévébe.

***

A Tor.com cikke szerint a való életben az Enterprise csillaghajó legénysége borzasztóan depressziós lenne, többek között a természetes napfény és a szexuális visszafojtottság miatt.

***

Kirk kapitánynak van végre álcázóberendezése! – írja a CNN. Az amerikai haditengerészet új, “lopakodó” technológiával felszerelt hajójának kapitányát valóban James Kirknek hívják.

capt-kirk

Reméljük, nem kellett ehhez elcsábítania egy romulán parancsnoknőt.

***

10,5 millió dollárt szedtek össze egy közösségi finanszírozó oldalon egy készülékre, ami funkciójában hasonlít a Star Trek orvosi trikorderére. A verseny továbbra is folyik a 10 millió dolláros X-Prize-ért.

***

J.G. Hertzler (Martok tábornok!) demokrata párti képviselő lett Ulyssesben (New York állam).

***

A The Wrap írt egy érdekes cikket arról, hogy JJ Abrams szerette volna megakadályozni, hogy a CBS az eredeti sorozat szereplőivel kapcsolatos merchandise-cikkeket forgalmazzon, azzal a felkiáltással, hogy a Shatneres/Nimoyos/Kelley-s cuccok összezavarják a közönséget. (A Star Trek mozis jogai ui. a Viacomnál, a tévés jogok viszont a CBS-nél vannak.) A tárgyalások pénzügyi okok miatt hiúsultak meg, a régi sorozatos cuccok ugyanis a mai napig is évi 20 millió dollárt hoznak a CBS-nek.

star-trek-command-golf-ballsStar Trek “parancsnoki” golflabda szett (értsd: sárga)

***

Roberto Orci, a JJ-univerzum egyik írója vulgaritásig menő vitába keveredett a Trekmovie.com fórumozóival, akik kifogásolták az Into Darkness-t. A kedélyek aztán lecsillapodtak, Orci elnézést kért.

A Hollywood Reporter cikke Orcinak ad igazat, itt pedig a CinemaSins szedett össze mindent, ami szerintük rossz a Star Trek Into Darkness-ben:

***

Az utóbbi idők egyik legfájdalmasabb Star Trek-rajongói weboldala: I scrolled down to Riker.

***

Star Trek a magyar tévékben:a Deep Space Nine az AXN Black-en naponta, dupla részekkel, a Voyager a Viasat6-on, naponta, délutánonként. DE! Csütörtök esténként nem sokkal 11 óra előtt is megy a  Voyager a Viasat6-on, de ott elölről, az első évadtól kezdve. A sorozatot sokszor  ismételték már, de többnyire csak a második évadtól. Akinek kimaradt, most pótolhatja.

***

A hét fárasztó humorposztja: támad a rezsidémon!

rdemon

(via)

***

ent-s3-bluray-coverart-version2-hires

Ez az új borító.

A megfejtés pedig:  Archer és T’Pol fotói első szezonos promóképekből származtak. A javított képen T’Polon már harmadik évados egyenruhát visel, és Archer frizurája is “helyes”.

Aki kitalálta, az… ügyes volt. :-)

Geordi approves


  1. Köszi a cikkeket. Megint remek móka volt. A Rikeres weboldalon konkrétan besírtam. :)

Leave a Reply

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>